OM OSS

Papper och Stygn

Papper och Stygn är en arbetsinriktad Daglig Verksamhet/Sysselsättning inom Härnösands kommun som startade 2017 på Gånsviksvägen 4. Där har deltagarna möjlighet att välja mellan olika arbetsinriktningar utifrån kompetens och förmåga.

En viktig del av verksamheten är att ge deltagarna möjlighet att prova sysslor som kräver olika kompetens och att utifrån det individuella behovet ge stöd, så att de har en möjlighet att komma vidare ut till exempelvis en arbetspraktik. I dagsläget är vi 8 personal och har ca 50 personer i sysselsättning.

Papper och Stygn består av två arbetsgrupper med två personal:

 

IMG_6494Interna förrådet beställer, packar och Utegruppen kör ut varor till övriga dagliga verksamheter samt gruppboenden och skolor. Beställningar faxas, mailas eller rings in, man kan också handla ”över disk”. Mest handlar det om rengöringsprodukter och liknande, men ett litet lager med glödlampor och kontorsvaror finns också. Brukare packar beställningar, skriver prislistor och faktureringsunderlag samt inventerar förrådet.

Mer information till beställarna.

Arbetsledare: Charlotte

 

Textil och hantverk arbetar i olika textila tekniker som sömnad, textiltryck och vävning. Brukarnas kreativitet och förmåga får stöd av handledaren. Var och en deltar utifrån sin förmåga och alla är bra på något. En stor del av det som tillverkas görs av återbruksmaterial. Gruppen har också haft samarbete med förskolor och har då tillverkat utklädningskläder till dem.

Arbetsledare: Catarina

 

 


Inom Mediegruppen handlar det om datorer, trycksaker och foton. Gruppen jobbar bl.a. med en gratistidning som heter ÖbackaBrus. Den delas ut till kommunens dagliga verksamheter och grupp-boenden samt på några offentliga mötesplatser.

De hanterar även många dokument inom verksamheten, det kan till exempel vara personliga scheman, visitkort, prislappar och liknande. Några externa kunder beställer uppdatering av hemsida eller design och utskrift av broschyrer. Vi kan skriva ut dokument och kuvertera.

Arbetsledare: Charlotte