Nu tar vi semester!

Fr.o.m. den 2 juli  till den 29 juli har alla dagliga verksamheter i Härnösand sommaruppehåll.

Vi på Franzéngruppen önskar alla en riktigt skön sommar och hoppas att vi ses igen till hösten.

 Slutligen…

På vår avslutningsdag i förra veckan hade vi allsång, stormöte, tipspromenad och grillning. Här är några utvalda bilder från dagen.

Vårruset

Vårruset är ett motionslopp där man kan gå, jogga, springa långsamt eller springa fort. Man tar sig runt en bana på 5 kilometer med vätskekontroller. Jag, mamma och fyra vänner till oss var i ett lag. Vi åkte gemensamt från Härnösand till idrottsplanen vid Sundsvalls sjukhus, där start och mål var. Vi tog oss en plats på gräset med en medhavd filt, där vi efter loppet skulle äta picknick.

Det var en stund till uppvärmningen. På idrottsplanen fanns tält som sponsorerna (de som betalar för att få ha sin reklam i samband med loppet) hade satt upp (t.ex.  Life). Vid tälten kunde man göra olika saker som att hoppa hopprep för att bidra med pengar till svältande barn eller att delta i tipstävlingar. De bjöd på godis och frukt. Jag kastade ringar på pinnar och vann lite hudkräm!

Uppvärmningen till musik var jätterolig! Man hoppade och klappade i händerna, gungade med benen m.m.  Vi avslutade med stretching. Sedan var det dags att gå till starten. Längst fram fanns de som skulle springa fort och längst bak vi som skulle gå.  Vi drack vatten i plastmuggar som vi sedan slängde. Längs vägen spelade de musik och hejade på oss.

Väl i mål fick alla varsin medalj och en påse med en banan, musli, körsbärstomater på burk och annat som sponsorerna bjöd på. Alla lag med sex personer fick också en picknickkorg med kalkonkött, potatissallad, cider, kräftost m.m. Det var gott att äta efter ansträngningen! Efter picknicken åkte vi hem, nöjda och glada. Vi gör gärna om det nästa år!

Lite fakta: Vårruset är bara till för kvinnliga deltagare och i år var det över tusen personer som deltog.

Skrivet av Hanna Löfgren

 


Bilderna nedan visar Franzéngruppens deltagare som var nöjda och glada efter avverkat lopp.