Vårtecken

Det ser inte ut som vår vid första anblicken, snön ligger kvar och ser svart och sotig ut. Men snön smälter ändå- lite för varje dag, det börjar bli varmt och solen skiner från en blå himmel.  Jag tror att jag såg en humla en dag och en mygga en annan dag- men det kan ha varit inbillning.

Sant är i alla fall att de första vårregnen har kommit och att havet ligger öppet strax utanför hamnen. Jag har sett en hopphage uppritad på asfalten. Man ser gräset; om än torrt och brunt. En fin vårbris gjorde att löven blåste omkring som om de var på promenad.

Folk är glada och cyklar. Smältvattnet rinner och glittrar på gatorna. Fiskmåsarna har kommit tillbaka. Trottoarerna har börjat sopas rena och gruset samlas i högar här och där. Nästan alla istappar har ramlat ner eller smält bort.

Vårfåglarna sjunger!

Ja, det börjar bli vår i Härnösand!

Skrivet av Hanna Löfgren