MURBERGSGRUPPEN VID HERRGÅRDSVÄGEN 1. HÄRNÖSAND.

TEXT OCH FOTO: KRISTINA ERSSON.

Jag har fått i uppdrag att skriva om Murbergsgruppen vid Herrgårdsvägen 1 i Härnösand som är en daglig verksamhet för brukare inom LSS.

Jag ska skriva och berätta vad vi gör här i lokalen, vi som inte brukar vara ute och jobba. Vi har skrivit i ett tidigare nummer i tidningen Öbacka Brus om de från Murbergsgruppen som brukar vara uppe vid Länsmuséet Murberget och jobba.

Jag har även fotat några bilder här vid lokalen med min digitalkamera Nikon L320. Se bilderna lite längre ner på detta inlägg.

Nu har vi en praktikant, en kvinna vid namn Golsoom som går på omvårdnadsprogrammet på Västermalms gymnasieskola i Sundsvall. Golsoom bor i Härnösand. Hon gör praktik hos oss vid Murbergsgruppen i tre veckor, under veckorna 6 + 7 + 8, 2014.

Här i lokalen brukar vi göra lite olika saker. Vi fikar och äter lunch tillsammans. Vår arbetsledare Gudrun Bergström brukar baka gott fikabröd till oss som vi brukar fika på eftermiddagarna som intages med kaffe.

Några brukar titta på tv och film, spelar tv-spel och sällskapsspel. Vi brukar hålla på med pappersmalning. En del klipper kablar. Vi håller även på med lite legojobb.

På tisdagar har vi musik mellan 12:00 – 12:45 och då kommer det en person från NBV och spelar gitarr samt sjunger för oss. Vi brukar få önska låtar ibland.

På fredagar är det bad vid simhallen samt att vi brukar spela bingo på fredagar efter lunch. Några brukare tillsammans med någon personal brukar gå ut och gå promenader ibland.

001

Jari Jussi

002

Jari Jussi

003

Bengt Hagman
Praktikanten Golsoom
Kristina Ersson

004

Jari Jussi
Gunnar Halleroth
Håkan Mellberg
Jörgen Palmquist

005

Oscar Nobel
Jari Jussi

006

Anders Hamrin
Daniel Bylund

008

Andreas Schiött

009

Daniel Bylund

010

Oscar Nobel
Jari Jussi

011

Här är våran lokal vid Murbergsgruppen, Herrgårdsvägen 1 i Härnösand.

012

Här är våran lokal vid Murbergsgruppen, Herrgårdsvägen 1 i Härnösand.

013

Här vankas det godsaker som Gudrun Bergström ska baka.

014

Här är resultatet av bakverket av Gudrun. Det smakade mycket gott.