De odödligas regler

9789164078001_200x_de-ododligas-regler_haftadI en framtida värld styr vampyrerna. Människorna är föda. Och en person kommer att söka efter nyckeln till mänsklighetens räddning.

Allison Sekemoto håller sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna letar hon och hennes gäng efter mat. På nätterna är de maten.

Vissa dagar är Allies hat mot dem det enda som driver henne vampyrerna som gjort människor till kreatur som de tömmer på blod. Fram till den natten då hon själv attackeras och blir ett av monstren. För att överleva måste hon lära sig de odödligas regler, inklusive den viktigaste: Får du inget människoblod blir du snart galen.

Men så tvingas Allie fly ut i det okända, utanför stadsmurarna. Hon ger sig i lag med en tärd grupp människor som är på jakt efter en legend ett botemedel mot den sjukdom som dödat nästan hela mänskligheten och skapat de rabiata, de galna varelser som hotar både människor och vampyrer. Och snart måste Allie bestämma sig för vad och vem hon skulle kunna dö för.

Källa bokus.com

Edens Blod

I trilogin Edens blod av Julie Kagawa ingår böckerna De odödligas regler, De odödligas hunger & de odödligas sång.

De handlar om vampyren Allison Sekemoto, hennes skapare Kanin, vampyrkungen Schakalen & människan Zeke som är på jakt efter den enda staden som är kvar som styrs av människor. På vägen råkar de ut för en hämndlysten vampyr Sarren och han vill döda både människor och vampyrer. Tiden är knapp om gruppen ska hinna stoppa Sarrens planer.

Dessa böcker är jättebra om man gillar vampyrer och dystopiska böcker.

Text: Charlotte B.

9789164078315_200x_de-ododligas-hunger_haftad

9789164080950_200x_de-ododligas-sang_haftad

Om flytten

hand-truck-564242_640

 

Nu är det äntligen klart!

Kommunstyrelsen har beslutat att Franzéngruppen ska flytta till Yrkesskolan 4 och Korvetten 1.

Yrkesskolan 4 är byggnaden bredvid affären Willys.  Korvetten 1 ligger i samma byggnad som den nya restaurangen Damaskus.