Min konstnärsresa

Jag och min mamma Kicki var i år på en resa till, där det var en målarkurs för konstnärer. Ungefär hälften av deltagarna hade varit på samma kurs många år i rad, men de andra var nya på kursen precis som vi. Vi var ungefär 27 deltagare på kursen – landskapsmålning med valfri teknik.
Jag målade pastell och akvarell, några målade även med akryl och olja.
Första dagen gick vår lärare Bosse igenom planeringen. Han pratade också om akryl- och oljetekniker. Första dagen satt jag utanför ”vårt hus” och målade ett träd. Bosse gick från person till person och gav hjälp och tips.
En dag var vi på en bilutflykt till havet vid Grimshamn. Där mötte havet kusten i form av en stor våtmark med massor av fåglar och vackra blommor. Jag målade en äng med ett sjömärke-(en fartygssignal) och sedan försökte jag mig på att måla en brygga från sidan med havet under den. Det var svårt men roligt!
På onsdagen hade vi genomgång; alla fick visa två av sina målningar för de andra. Jag och mamma tillbringade onsdagseftermiddagen med att åka till mammas kompis-
2 timmar med bil ditvägen! Vi hade en trevlig kväll vid deras sommarstuga.
Dagen därpå var det utflykt igen – den här gången till en naturpark vid havet. Jag målade ett ängslandskap med träd och fick mycket beröm av förbipasserande människor och av Bosse. Det var bara det att jag glömt solkrämen! Jag blev röd som en tomat i ansiktet och på händerna. Det tog ungefär en och en halv vecka innan jag började se normal ut igen!
Sista dagen hade vi konstutställning! Det blev ett helt rum fullt med tavlor från alla deltagare. Bosse gick igenom tavlorna med var och en, sedan fick vi åka hem när vi ville. Mamma och jag smet iväg ganska tidigt!
Varje dag fick man fika två gånger, lunch och kvällsmat. Vi tog med oss mat och fika då vi hade utflykter. Då hade vi deltagarnas egna bilar + en liten buss.
Folkhögskolan hade också en samlingslokal för varje kurs, ett litet fikarum och jag hade dusch och TV på mitt rum. Det var ljusa fina lokaler, en trevlig stämning och bra personal!
Jag kommer gärna dit igen!