Bra att veta om värmeljuskoppar

2006-12-14Adventslicht02Värmeljus får inte slängas!

En ny definition av tomma värmeljus innebär att de nu klassas som gravljus och får därför inte längre slängas i metallinsamlingen. Dock inte heller i soppåsen- kommunen vill hellre återvinna aluminiumet i dem.

Kommunen ska samla in de tomma värmeljusen på annat sätt- hur är ännu inte klart!

Vi på daglig verksamhet har planer på att samla in dessa ljuskoppar för återvinning.

Vernissage 27/5

Citat

bild 1

Daniel Bäckström i ett samtal med sina föräldrar.

bild 3

Karin Larsson, Daniel Bäckström och Ronny Östman ställde ut på vernissaget.

bild 2 - Kopia

Ronny Östman hade fått blommor!

bild 4

Konstnärerna Ronny Östman, Daniel Bäckström och Karin Larsson.

Jag var på vernissaget och tyckte att det var ett trevligt arrangemang med fina tavlor. Jag blev bjuden på chips och alkoholfri cider!

 

”Att vara på vernissaget var intressant samt tidskrävande på ett bra sätt.”

Daniel Bäckström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Catarina Yngvesson

Vårruset 2015

vrruset_191856437

Vårruset är en motionstävling som i år sponsrades av COOP. Tävlingen har under våren arrangerats som en turné på olika platser mellan Malmö och Östersund. Bara tjejer får vara med!

Med gemensam uppvärmning av Friskis och Svettis och en tillhörande liten marknad med bland annat t-shirts med Vårrusets logga – en tradition!- och små tävlingar med mera, och med massor av folk är Vårruset en folkfest! Man kan gå, jogga eller springa i fem olika klasser där de som vill springa fortast startar först.

Efteråt får de olika lagen en picknickkorg med till exempel skinka och keso, (olika för olika år), så alla deltagarna har en stor picknick tillsammans. Man får också en medalj och en påse med olika sponsrade produkter som till exempel en banan och choklad.

Jag, mamma och en kompis till oss for iväg med bil till Sundsvalls sjukhus där tävlingen startade. Det var en så lång bilkö att vi fick gå en kilometer från bilen till tävlingsplatsen. Väl framme var det bara att ställa sig vid starten direkt för vi var lite försenade. Vi gick 5 km. i valfritt tempo. Jag rusade iväg från mamma som kom i fatt mig efter en lång stund, sedan gick vi bredvid varandra runt sjukhusområdet ända in i mål.

Vi fick vänta länge på vår kompis, och under tiden hann jag hälsa på några andra deltagare från Franzengruppen. Jag köpte en fin t-shirt och ett armband. Vi fikade och gick tillbaka till bilen och via omvägar på grund av vägarbete kom vi hem till Härnösand vid tio på kvällen. Det var en lyckad tävling som jag gärna är med på igen!

Skrivet av Hanna Löfgren!