FRANZÉNGRUPPENS LOPPIS.

TEXT OCH FOTO: KRISTINA ERSSON.

Jag har varit till Franzéngruppens loppis vid f.d. Franzénskolan. Där har jag pratat med Anita och Micke som jobbar där. Jag ställde några frågor till dem samt fotade där med min digitalkamera Nikon L320.

Loppisen startades första veckan i december – 2013. Prydnadssaker, böcker och husgeråd är de typer av saker man säljer på loppisen. Det som säljs mest är husgeråd och prydnadssaker. Det mest ovanliga som såldes var en missfärgad gammal resväska, som ingen trodde skulle kunna säljas. Det kommer cirka 50 kunder i snitt per vecka till loppisen. Det som inte går att sälja, det kastas.

Loppisens öppettider är följande:

Måndag – torsdag kl. 10.00 – 14.00
Fredag kl. 09.00 – 11.30.

Anita

Här är Anita som jobbar vid Franzéngruppens Loppis.

Micke

Här är Micke som också jobbar vid loppisen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0042

Här är en av skyltarna som visar vägen till loppisen vid Franzéngruppen.

 

MURBERGSGRUPPEN VID HERRGÅRDSVÄGEN 1. HÄRNÖSAND.

TEXT OCH FOTO: KRISTINA ERSSON.

Jag har fått i uppdrag att skriva om Murbergsgruppen vid Herrgårdsvägen 1 i Härnösand som är en daglig verksamhet för brukare inom LSS.

Jag ska skriva och berätta vad vi gör här i lokalen, vi som inte brukar vara ute och jobba. Vi har skrivit i ett tidigare nummer i tidningen Öbacka Brus om de från Murbergsgruppen som brukar vara uppe vid Länsmuséet Murberget och jobba.

Jag har även fotat några bilder här vid lokalen med min digitalkamera Nikon L320. Se bilderna lite längre ner på detta inlägg.

Nu har vi en praktikant, en kvinna vid namn Golsoom som går på omvårdnadsprogrammet på Västermalms gymnasieskola i Sundsvall. Golsoom bor i Härnösand. Hon gör praktik hos oss vid Murbergsgruppen i tre veckor, under veckorna 6 + 7 + 8, 2014.

Här i lokalen brukar vi göra lite olika saker. Vi fikar och äter lunch tillsammans. Vår arbetsledare Gudrun Bergström brukar baka gott fikabröd till oss som vi brukar fika på eftermiddagarna som intages med kaffe.

Några brukar titta på tv och film, spelar tv-spel och sällskapsspel. Vi brukar hålla på med pappersmalning. En del klipper kablar. Vi håller även på med lite legojobb.

På tisdagar har vi musik mellan 12:00 – 12:45 och då kommer det en person från NBV och spelar gitarr samt sjunger för oss. Vi brukar få önska låtar ibland.

På fredagar är det bad vid simhallen samt att vi brukar spela bingo på fredagar efter lunch. Några brukare tillsammans med någon personal brukar gå ut och gå promenader ibland.

001

Jari Jussi

002

Jari Jussi

003

Bengt Hagman
Praktikanten Golsoom
Kristina Ersson

004

Jari Jussi
Gunnar Halleroth
Håkan Mellberg
Jörgen Palmquist

005

Oscar Nobel
Jari Jussi

006

Anders Hamrin
Daniel Bylund

008

Andreas Schiött

009

Daniel Bylund

010

Oscar Nobel
Jari Jussi

011

Här är våran lokal vid Murbergsgruppen, Herrgårdsvägen 1 i Härnösand.

012

Här är våran lokal vid Murbergsgruppen, Herrgårdsvägen 1 i Härnösand.

013

Här vankas det godsaker som Gudrun Bergström ska baka.

014

Här är resultatet av bakverket av Gudrun. Det smakade mycket gott.