Vad man inte bör göra med en lussekatt! av Hanna

Jag hade tidigare bakat lussekatter och fryst in dem. Jag brukar fika klockan tre och äter ofta lussekatter då. Jag brukar tina dem i micron på ca 1,5 minuter. Den här dagen tog som vanligt fram lussekatterna från frysen och lade dem i micron. Jag satte mig och läste medan micron gick för sig själv.
Micron plingade till och när jag gick fram till den så såg jag att det rykte ur den. Jag lyckades få ut de svartbrända lussekatterna ur micron .

 

Tjock vit rök vällde ut från micron. Jag vädrade ut och satte på köksfläkten. Jag hade förut råkat sätta micron på värme istället för på upptining- det var därför de blivit så brända!

Jag tinade två nya lussekatter och åt dem. De var goda! Senare på dagen gick jag ut på en promenad i kylan och på kvällen åt jag kvällsmat precis som vanligt.

 

När jag gick och lade mig på kvällen hade jag väldigt ont i magen. Jag pratade med min granne som ringde en ambulans- jag hade blivit rökförgiftad! Ambulanspersonalen gav mig smärtlindring för att jag hade ont i hjärtat och i lungorna.  De stannade hela natten. Vilken tur jag hade som hade en sjukvårdare till granne!

Mitt råd till er läsare är:  Var försiktig med micron så att ni inte gör om samma misstag som jag gjorde.

Skrivet av Hanna Löfgren

Vad jag gjorde en lördag i oktober! av Hanna

 

Vår stuga

Jag åker ofta ut till vår stuga på fredagar för en helg med mina föräldrar! Det innebär att jag är i stugan på lördagen och på söndagen för att åka hem igen på söndagskvällen. Stugan ligger mitt inne i skogen i Klappnäs, Häggdånger.  Det tar cirka 20 minuter från stan att köra dit. Just den här Klappnäslördagen började som vanligt med att jag öppnade fönstret och vädrade ut. Härlig frisk luft strömmade in genom fönstret. Efter det såg jag klart en film som jag börjat se dagen innan. Den hette ”Journey 2”.Den handlade om en pojke som letade efter sin farfar på ön Atlantis, där han blev anfallen av en jätteödla, red på jättebin med mera. Den var spännande!

Frukosten

Också frukost

Jag åt frukost med mamma och pappa. Den var god som vanligt! Jag torkade disken samtidigt som jag lyssnade på radio. Jag lade en 60-graders tvätt i maskinen. Under morgonen drack jag honungsvatten för att jag hade ont i halsen.

Min mamma

 

Jag och Qlura

Jag och mamma och vår hund Qlura gick till en sjö , ”Hällsjön”, som ligger nära vårt hus. På vägen funderade vi på hur vi upplevde att vara ute i naturen. Jag tyckte att det var klar och kall luft, att jag hade träningsvärk i benen och att jag njöt av att vara utomhus. Väl inne var det skönt att krypa ner i badkaret.

DVD:n DIktatorn

Jag tvättade håret, sedan såg jag DVD:n ”Dictator” som handlade om en diktator från landet Wabati. Han hade en dubbelgångare som tog  över makten och ville göra fred i landet. Den riktiga diktatorn träffade en tjej, som till slut fick honom att göra fred i landet på riktigt!

Vårt lunchbord

På lördagar brukar jag äta chips och godis. Det gjorde jag även i dag. Det var gott! Jag dukade bordet, vattnade blommorna och smakade av mammas chilisås. Jag kryddade den så att den blev god. Vi åt levergryta och ris. Det var gott ! Jag fick en burk mat med mig hem sedan!

Jag såg filmen ”King of New York”. Det var en gangsterfilm där bovarna stred mot poliserna och mot varandra. Den var bra!

Jag åt punchglass som vi köpt från glassbilen tidigare i år. Det är glass med  punchsmak och chokladbitar. Gott !!

Vi åt goda räkor!

Sedan såg vi på diabilder från min moster med min morfar, min moster, min morfar och min mamma på bilderna, från länge sedan. Vi åt räkor med wasabi, (grön pepparrotsröra), citron, ost, och vitlöksbröd. Det var riktigt gott!!! Vi åt maten samtidigt som vi tittade på bilderna.

Efter det gick jag och lade mig. Det hade varit en härlig dag på Klappnäs!

Skrivet av Hanna Löfgren